Skutečné příčiny srdečních onemocnění

Cholesterolová teorie vedla ke konzumaci netučné potravy, tedy potravin se sníženým obsahem tuku. A to vedlo k tomu, že se objevily potraviny, které v současné době vyvolávají zánětlivou epidemii. Dr. Dwight Lundell uvádí, že reálnou příčinou srdečních onemocnění není ani cholesterol, ani tučná strava, jak se po dlouhá léta tvrdilo. Výzkumy prokázaly, že kardiovaskulární onemocnění vznikají v důsledku chronického zánětu arteriální stěny. Jestliže neexistuje zánět, cholesterol se v cévách nehromadí a volně jimi obíhá. Jsme lékaři se solidní průpravou, znalostmi, dlouhou praxí a autoritou. Velmi často se vyznačujeme zvýšeným sebevědomím, které nám brání uznat, že nemáme pravdu. V tom je ten háček. Snažím se otevřeně přiznávat, když se mýlím. Jako kardiochirurg mám pětadvacetiletou zkušenost. Provedl jsem více než pět tisíc operací na otevřeném srdci. Dnes se tedy vynasnažím napravit chybu spojenou s jednou lékařskou vědeckou skutečností. Dostalo se mi stejné průpravy jako jiným, dnes vynikajícím lékařům, kteří „dělají medicínu“. Publikovali jsme ve vědeckém tisku, vystupovali na seminářích a do nekonečna jsme opakovali tvrzení, že srdeční onemocnění nejsou ničím jiným, než důsledkem zvýšené hladiny cholesterolu v krvi. Jedinou akceptovatelnou terapií bylo předepsání léků na snížení cholesterolu a diety, přísně omezující konzumaci tuků v potravě. Ta měla snížit úroveň cholesterolu v krvi […]

Tento článek je pouze pro předplatitele. V našem e-shopu www.wmmagazin.cz/eshop máte možnost si vybrat z několika druhů předplatného.

Regenračné centrum

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář